Pri založbi Celinka 29. novembra izide album zasedbe Goran Krmac kvartet z naslovom Pozabljena ljudstva. Še istega dne pa bo predstavljen v Klubu Cankarjevega doma na ciklu Cankarjevi torki!

Člani zasedbe Eduardo Raon (harfa), Janez Dovč (harmonika), Goran Krmac (tuba) in Nino Mureškič (tolkala) izvajajo Goranove kompozicije, ki predstavljajo refleksijo na spoznanje: ideali, ki jih nam ponuja prevladujoče globalno socialno-ekonomsko stanje, niso to, kar se zdijo. Obstaja še veliko več. Čeprav so odrinjena v pozabo, obstajajo pomembna znanja in modrosti o odnosih do človeka in do okolja. Izbrati, da delujemo v skladu s temi znanji, pomeni izbrati boljše življenje. A zgodovina se ne ustavlja. Morebiti bodo tudi modrosti in znanja modernega človeka nekoč odrinjena v pozabo.

Avtor je doživetja in občutke prenesel v glasbene motive, ki so namenjeni improvizaciji, humorju in neobremenjenim izbruhom radosti. Glasba je izvirna in nenavadna, nastala pa je iz vplivov jazza, klasične, ljudske in elektronske glasbe.

Album Pozabljena ljudstva pa vsebuje prav posebno “knjižico” – vaš pametni telefon! Stilizirana, a delujoča QR-koda na ovitku vam pomaga odkriti proces komponiranja in ustvarjanja te glasbe.

Koncert 29. novembra prične ob 20h, na njem pa se bodo zvrstili naslednji nastopajoči: Koichi Makigami, Akira Sakata & Dojo ter Goran Krmac kvartet, ki se bo predstavil še na samostojnem koncertu 9. decembra v Kulturnem domu Izola.

Kupite album na spletni strani Celinka.si!